2024. április 24. szerda
Hírek

HungaroMet: 2021. szeptember 30. 12:00

80. OMÉK a Vadászati Kiállítással karöltve

2021. október 7-10. között rendezik a 2021. évi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK) az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőrendezvényeként a HUNGEXPO területén. Október 7-én 15:30 és 18:30 között az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai szakmai előadást, bemutatókat tartanak "A meteorológiai információ, mint kiaknázható lehetőség" címmel. Regisztrálni október 1. éjfélig lehet, a kapott szakmai jeggyel az OMÉK egésze látogatható.

Érdemes az Országos Meteorológiai Szolgálat standjánál megállni, mert meteorológus, agrometeorológus szakembereinktől első kézből kaphat információt a www.met.hu honlapon megjelenő agrometeorológiai produktumokról. Standunkon bemutatásra kerül egy az OMSZ által kifejlesztett, komplett, a legmodernebb technikával felszerelt automata meteorológiai állomás prototípusa, mely a XXI. századhoz méltó – minden meteorológiai mérés egy helyen, online adathozzáféréssel. Meteorológiai mérésekkel sok szervezet foglalkozik, az OMSZ azonban csúcstechnológiájú eszközökkel dolgozik, fejlett kalibráló laboratóriumában a mérőműszereket évente kalibrálják, szükség esetén cserélik.

Ezenfelül megismerheti és kipróbálhatja a MacroEcoFarm öntözéstámogatási alkalmazását, mely online és mobiltelefonon egyaránt elérhető. Adja meg földje pontos helyét, illetve az ott termelt növényeket, s bízza magát az alkalmazásra. Az itt felvett növényekre kártevő és kórokozó előrejelzés készül, időjárástól függően. A rendszer kiszámolja hét napra előre az öntözés mennyiségét is. A MacroEcoFarm alkalmazás célja, hogy segítse az agráriumban dolgozók munkáját terület és növénykultúra specifikus adatokkal, időjárási és növényvédelmi előre jelzésekkel. Az öntözéstámogatási rendszer az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései és előrejelzései alapján működik, naponta négyszer frissül, s hét napra előre nyújt segítséget.


MacroEcoFarm öntözéstámogatási alkalmazás