2024. július 18. csütörtök
Honlapról

A www.met.hu weboldal az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja, amely folyamatosan frissülve szöveges és multimédiás tartalmakat közöl az időjárás, az éghajlat, és a levegőkörnyezetünk aktuális valamint jövőbeli állapotáról. Ezeken kívül híreket, érdekességeket, beszámolókat tesz közzé a meteorológia világából és a Szolgálat tevékenységéről. A honlap OMSZ menüje alatt kapnak helyet azok a tartalmak, amelyeknek közlésére törvények vagy rendeletek kötelezik a Szolgálatot, illetve más, az állampolgárok érdeklődésére számot tartó anyagok és dokumentumok is itt találhatók.

Az megújult honlap publikus teszt formájában 2011. december 29-én kezdte meg működését. A tesztfázis illetve a korábbi OMSZ honlap migrációja 2012. folyamán befejeződött. Még 2012 szeptemberében elkészült az Országos Meteorológiai Szolgálat angol nyelvű honlapjának első változata.

2013. február elején bejelentésre került az OMSZ nyilvános portáljának mobil eszközökre optimalizált változata. A mobil.met.hu egyszerűbb szerkezete, illetve a legnépszerűbb, időjárással kapcsolatos tartalmakat megjelenítő oldalai alkalmasak a kis-képernyős (mobil) használatra.

Az OMSZ portál tartalmát, szolgáltatásait, valamint akadálymentes és idegen nyelvű változatát a Szolgálat a későbbiekben is folyamatosan fejleszteni kívánja.


Adatvédelem
Cookie (süti) használata

A Szolgálat kinyilvánítja, hogy adatkezelési tevékenységét – a megfelelő belső szabályok, technikai és szervezési intézkedések meghozatalával – úgy végzi, hogy az minden körülmények között feleljen meg az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (2016. április 27.), továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a weboldalainak használatával összefüggő személyes adatokat az Adatkezelési szabályzata szerint kezeli.


Technikai tudnivalók

A weboldal a legtöbb, széles körben használt böngészővel kompatibilis, és 1280x800-as felbontásra optimalizált. A honlap az Internet Explorer 7-es verzióját nem támogatja. Az oldalak megtekintéséhez javasolt magyar nyelvű, ingyenesen letölthető böngészők:


Impresszum

Készült
OMSZ Informatikai és Módszertani Főosztály, 2011–2018.

Szerkesztőség
Telefon: (1) 346-4600
E-mail: webmaster@met.hu

Adatvédelmi felelős
E-mail: adatvedelem@met.hu


2019 OMSZ © Minden jog fenntartva