2021. május 18. kedd
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. május 17. 15:10

Csepereg, esik, ömlik

A csapadékos időt hozó légörvény északkelet felé mozog, emiatt  keleten továbbra is esős időnk lesz, nyugaton viszont kedden már napos időszakok is várhatók. A hét további részében is marad a hűvös, csapadékos időjárás. Szerdán délnyugat felől  egy mediterrán ciklon érkezik és ez okoz majd szerdán, csütörtökön többfelé esőt, záport, zivatart. A hét végén pedig már egy hullámzó hidegfront vonul át felettünk, emiatt a pünkösdi ünnepek alatt sem számíthatunk jelentős melegedésre, folytatódik a hűvös, felhős idő többfelé esővel, záporral. 

OMSZ: 2021. május 16. 15:21

Aranyeső

Az ország túlnyomó részén elkél a földeknek a nagyobb öntözés amely hétfőn meg is érkezik nagy területre.

OMSZ: 2021. május 15. 15:44

Nincs megállás

A következő napokban több hullámban érkezik nedves levegő hazánk térségébe, emiatt folytatódik a hűvös idő, újabb záporokkal, zivatarokkal, némi napsütéssel. Hétfőn hevesebb záporok, zivatarok okoznak kiadósabb csapadékot, utána a hét végéig viszont nyugodtabb időnk lesz, kevesebb helyen eshet, de folytatódik az ilyenkor szokásosnál pár fokkal hűvösebb idő. A jövő hét végén, a pünkösdi ünnepek idején, újabb frontrendszer érkezik kiadósabb csapadékkal.

OMSZ: 2021. május 14. 16:37

Nyugaton a helyzet...

...no meg persze keleten is változatlan, hisz a folytatásban is az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb idő várható. Vasárnap és hétfőn a felhős idő mellett inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek, ismét több helyen várható csapadék, elsősorban záporokra, zivatarokra számíthatunk. A hét közepétől valamivel kevesebb helyen eshet, a nappali felmelegedés mértéke viszont nem változik jelentősen.

OMSZ: 2021. május 13. 15:26

Egy hétig ilyen

Ciklonális mező alakítja időjárásunkat a következő egy hétben, több hullámban kell csapadékra számítani, és továbbra is hűvös levegő áramlik fölénk.

OMSZ: 2021. május 12. 16:19

Átlag alatt

Reggelig egy átvonuló hidegfront, utána pedig a következő szűk egy hétben egy ciklonális mező alakítja időjárásunkat. Összességében az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb, több alkalommal csapadékos időre számíthatunk. Érdemi és tartós javulás Pünkösd előtt nem valószínű.

OMSZ: 2021. május 11. 15:04

Vége a kora "nyárnak"

Egy hullámzó frontrendszer éri el a Kárpát-medencét, emiatt változékonyabbra, csapadékosabbra fordul időjárásunk.

OMSZ: 2021. május 10. 15:18

Hello 30!

Az időjárás-változásra érzékenyekre nehéz napok várnak: a keddi 30 fokot szerdától lehűlés és mozgalmasság váltja. Ezzel együtt eső is érkezik, ami a mezőgazdaság számára viszont mindenképp jó hír.

OMSZ: 2021. május 9. 16:01

Nyáriasan meleg, majd...

A jövő hét első napjaiban országszerte 25 fok köré vagy a fölé melegszik fel a levegő, ám szerdától ismét változékonyabbra fordul időjárásunk.

OMSZ: 2021. május 8. 14:44

Hív a természet

A szabadtéri tevékenységek számára kedvezően alakul az időjárás vasárnap és a jövő hét elején is. Nagyobb mértékű változás a jövő hét közepétől érkezik.

Cikkek száma: