2021. december 7. kedd
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. december 7. 15:57

Átmeneti nyugalom

Szerda estig nem érkezik újabb mediterrán ciklon, nyugodt, hideg időben lesz részünk. Szerda estétől viszont délnyugat felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, köztük ezúttal ónos eső is valószínű egyes országrészekben!

OMSZ: 2021. december 6. 15:31

Volt zsákjában minden jó...

Reméljük, hogy mindenkinek hozott valamit a Télapó! Az időjárásunkat alakító ciklon vegyes halmazállapotú ajándékot hozott. A folytatásban átmenetileg megnyugszik a légkör, de csütörtökön ismét egy mediterrán ciklon érkezik.

OMSZ: 2021. december 5. 15:50

Kell a szánkó?

Éjszaka újabb csapadékzóna érkezik, a halmazállapot vegyes képet mutat ismét. Hétfőn fokozatosan elhagyja hazánkat a frontrendszer, mögötte kedden, szerdán nyugodtabb időszak várható, majd csütörtökön újra megmozdul fölöttünk a légkör.

OMSZ: 2021. december 4. 18:41

Változékony bronzvasárnap

Advent második vasárnapja csapadékosan telik, ráadásul több hullámban számíthatunk eső, vegyes halmazállapotú csapadék, illetve északabbra havazás előfordulására is. A mikulás vasárnap este az Északi-középhegységben már havas tájak között indulhat útjának, délebbre viszont jobb ha esernyőt is visz magával.

OMSZ: 2021. december 3. 15:23

Hideg, változékony hétvége

A hétvégén fagyos éjszakákra számíthatunk, vasárnap pedig több hullámban érkezik vegyes halmazállapotú csapadék.

OMSZ: 2021. december 2. 16:16

Ess eső, ess

Reggelig sokfelé várható kiadós eső, majd átmenetileg megnyugszik időjárásunk. Vasárnap azonban újabb mediterrán ciklon érkezik, újra sokfelé csapadékkal.

OMSZ: 2021. december 1. 16:31

Hidegfront esővel, lehűléssel

Csütörtökön hullámzó hidegfront érkezik, amely fokozatosan kiszorítja az enyhe levegőt a Kárpát-medencéből. Országszerte várható eső, a legtöbb a Dunántúl középső és délnyugati részén valószínű. A halmazállapot előbb a hegyekben (hegycsúcsokon), a csapadék vége felé már másutt is havas esőbe, havazásba válthat át. Péntek napközben a csapadékzóna távozik, mögötte átmenetileg száraz, hideg levegő érkezik.

OMSZ: 2021. november 30. 16:13

Enyhe indítás

Erős nyugati, délnyugati áramlással egymást követik fölöttünk a légköri frontok. Az enyhülés kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékkal érkezik. Csütörtökön hidegfront hoz újabb csapadékot és lehűlést. 

OMSZ: 2021. november 29. 16:16

"Kellemes" novembervég

Lesz itt minden: éjszakai fagy, erős szél, vegyes halmazállapotú csapadék és ez csak a kedd. December első napjai pedig további izgalmakat tartogatnak számunkra.

OMSZ: 2021. november 28. 15:15

Eseménydús napok

Változékony, időnként szeles idő vár ránk több hullámban változó halmazállapotú csapadékkal.

Cikkek száma: