2023. június 2. péntek
MeteoStúdió

OMSZ: 2023. június 1. 15:43

Este gyenge hidegfront

Napközben még nem lesz változás az időjárásban: sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, elszórtan csapadékkal. Szombatra azonban az érkező hidegfront hatására visszaesik a hőmérséklet.

OMSZ: 2023. május 31. 14:49

Kezdődik/folytatódik a nyár

Itt a június, kezdődik az első nyári hónap. Eközben időjárásunk is nyári arcát mutatja: napos, meleg, nagyrészt száraz idő várható, de a déli tájakon továbbra is esély nyílik záporok, zivatarok kialakulására.

OMSZ: 2023. május 30. 15:45

Ugyanaz másként

A következő napokban egyre inkább csak délen lehetnek záporok, zivatarok, majd a hétvégén már ott se nagyon. Egy gyenge hidegfront miatt azonban a hétvégére néhány fokot csökken a hőmérséklet, de hideg így sem lesz. Hétfőtől pedig visszatérünk oda, ahol most vagyunk.

OMSZ: 2023. május 29. 15:01

Nyárias idő zivatarokkal

Kedden is alapvetően napos, gomolyfelhős időben lesz részünk. Lehetnek felhősebb tájak is, a gomolyokból pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A napi menetnek megfelelően nagyobb számban délután és este, de egy-egy zivatar kitarthat késő estig is.

OMSZ: 2023. május 28. 15:22

AC perem...

Érdemi változás nincs az időjárásban, sok napsütésre és elszórt jelleggel számíthatunk záporokra, zivatarokra. A hőmérséklet a sokéves átlag közelében, vagy kevéssel felette alakul a következő napokban is.

OMSZ: 2023. május 27. 14:26

Pünkösdi időjárás

A hosszú hétvégén nem változik jelentősen időjárásunk jellege: napos, gomolyfelhős idő várható 25 fok körüli csúcsértékekkel. Záporok, zivatarok a folytatásban is kialakulhatnak az ország egyes részein.

OMSZ: 2023. május 26. 15:54

Nagybetűs

Záporokkal, zivatarokkal tarkított pünkösdi hétvége vár ránk a sok évi átlagnak abszolút megfelelő hőmérsékleti értékekkel.

OMSZ: 2023. május 25. 15:06

Dolgozik az összeáramlás

Anticiklon peremén nyugodt az idő, azonban a helyi hatások ilyenkor nagyobb szerephez jutnak, ilyen például az összeáramlás, másnéven konvergencia, amelyről a napokban biztos hallunk még.

OMSZ: 2023. május 24. 14:53

Gomolyfelhős, napos

Nem lesz sok változás az időjárásban, a gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk és már csak a keleti, délkeleti határ mentén fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar.

OMSZ: 2023. május 23. 15:20

Átmeneti megtorpanás

Villámok fotózására alkalmas lesz az előttünk álló éjszaka, több helyen is lehetnek záporok, zivatarok. Zárt felhőzet holnap sem lesz felettünk, de elsősorban a déli tájakon és az északkeleti harmadban több helyen is tarkíthatják az időjárást záporok, zivatarok, utóbbi területen az eső is eshet. Csütörtöktől viszont egyre szárazabb léghullámok érkeznek, emiatt a hétvégén gyakorlatilag már csapadék sem valószínű.

Cikkek száma: