2024. július 17. szerda
MeteoStúdió

HungaroMet: 2024. július 17. 15:13

A nehezén már túl vagyunk

A legmelegebb napokon túl vagyunk, de jelentős lehűlés nem körvonalazódik, legalábbis jövő hét szerdáig biztosan nem. A következő napokban inkább az északkeleti, utána az északnyugati részeken lesz alacsonyabb a hőmérséklet.

HungaroMet: 2024. július 16. 15:28

Hangyányit

A súroló hidegfront nem lesz megváltó, marad a hőség, azonban a Dunántúlon sokat javíthat hőérzetünkön a megélénkülő, néhol megerősödő szél. Egy árnyalatnyival visszafogottabb lesz a felmelegedés, ez pedig elengedő lehet ahhoz, hogy a maximum-hőmérsékleti rekordok sorozatának vége szakadjon.

HungaroMet: 2024. július 15. 15:02

Rekordközelben

Kedden még tovább forrósodik a levegő, hiszen délkeleten akár 41 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Emellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. Szerdán az ország északi, északnyugati felén mérséklődik a forróság, de délkeleten még továbbra is 40 fok közelében alakulhat a csúcsérték. A hét második felére utóbbi tájakon is néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

HungaroMet: 2024. július 14. 16:45

Izzasztó a helyzet

A forróság még nem csillapodik, de hétfőn már kevesebb helyen várható zápor, zivatar. Markáns változás nincs a láthatáron, de a hét második felében kissé visszább eshet a hőmérséklet.

HungaroMet: 2024. július 13. 15:26

Széteső remények

Egyelőre véget nem érő melegrekord-sorozat, záporok, zivatarok, sőt heves zivatarok is, ezek várnak ránk. Jó hír, hogy az északnyugati országrészben kissé elviselhetőbb, kibírhatóbb lesz a hőség hazánk más részeihez képest.

HungaroMet: 2024. július 12. 15:47

Sorakozó

Legyen szó éjszakai legmagasabb minimum értékről, vagy maximum rekordról, sorra dőlnek meg a melegrekordok. A következő napokban jelentős változás továbbra sem várható, sőt, a csúcsérték már a 41, 42 fokot is elérheti, így az abszolút melegrekord is megdőlhet. Sokan a tópartokon, vagy a strandokon igyekezhetnek majd átvészelni ezeket a forró napokat, mindenképp figyeljünk oda bőrünk és szervezetünk hidratálására, illetve a megfelelő faktorszámú fényvédők használatára, mivel az UV-sugárzás nagyon erős.

HungaroMet: 2024. július 11. 14:55

Ebből másszunk ki valahogy...

Az ország nagy részén lehet még fokozni a már így is forró helyzetet a következő napokban – csupán az északnyugati országrészben lehet árnyalatnyival visszafogottabb meleg (ott is inkább csak a határhoz közeli tájakon)...

HungaroMet: 2024. július 10. 15:08

40 fok

Tovább forrósodik a levegő, a maximumok néhol a 40 fokot is elérhetik, meghaladhatják a következő napokban, jó eséllyel rekordok is dőlnek.

HungaroMet: 2024. július 9. 15:34

Forr a légköri leves

Habár több hidegfront is érinti térségünket a következő napokban, markáns változás továbbra sem várható időjárásunkban. A forró nappalokat trópusi éjszakák követik. Ráadásul a következő napokban szintén van esély a napi maximum rekordok megdőlésére.

HungaroMet: 2024. július 8. 13:59

Nem látni a végét...

A következő napokban fokozódik a hőség, emellett azonban zápor, zivatar is kialakulhat.

Cikkek száma: