2021. szeptember 19. vasárnap
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. szeptember 18. 18:10

Rövid, találó cím

Ez van, ha a másnapi időjárásról semmi különös nem mondható el, még az sem, hogy eseménytelen lesz. Hétfőre virradó éjjel azonban megszaporodnak a kérdőjelek, hogy aztán keddtől megint egy nem túl izgalmas időszak kezdődjön.

OMSZ: 2021. szeptember 17. 15:55

Pardon: megjött

Az ország nagyobb részén visszaesett a hőmérséklet, a következő napokban pedig további lehűlésre számíthatunk. A hét legvégén, a jövő hét elején a felhőzet és csapadék szempontjából még kissé bizonytalan időjárásunk, az átlagos alatti hőmérséklet ugyanakkor biztosnak tűnik.

OMSZ: 2021. szeptember 16. 15:39

Nincs pardon: jön!

Éjjel és pénteken napközben hullámzó hidegfront vonul át fölöttünk esővel, záporokkal, zivatarokkal. Ami biztos, hogy jön a csapadék és nagy területet érint, de az is biztos, hogy a területi eloszlása közel sem lesz egyenletes. A front várhatóan északon, északkeleten okoz több helyen jelentős csapadékot (helyenként 15-20 mm-t meghaladó is hullhat), de a lehetnek olyan területek is, ahol alig lesz számottevő eső (erre délen, délkeleten van nagyobb esély). A következő napokban több fokkal visszaesik a hőmérséklet és az éjszakák is egyre hűvösebbek lesznek. A szeptemberi nyártól egy időre tehát biztosan el kell köszönnünk.

OMSZ: 2021. szeptember 15. 15:51

Ébredő (Légköri) Erő

A csendes idő napjai meg vannak számlálva, Meg fog szólalni a légkör ébresztőórája...

OMSZ: 2021. szeptember 14. 18:02

Visszatér a kánikula, de...

frontrendszer kergeti hozzánk ezt a nagy meleget, ezért egyre felhősebb idő várható. Pénteken a rendszer is megérkezik, némi esővel, a hét végére hűvösebb idővel.

OMSZ: 2021. szeptember 13. 20:22

Még a meteorológusok is meglepődtek, mert...

közel két hét után elkezdett járni az idő! Megjelentek felhők az égen, sőt, itt-ott futó zápor, zivatar is kialakult. A meleg azért maradt. Nagyjából ez várható még holnap - holnapután is, mielőtt a nagyobb lélegzetvételű változás a hétvégére megérkezne.

OMSZ: 2021. szeptember 12. 15:30

Nem semmi időnk lesz

Az elmúlt napok egyhangú időjárása kissé megtörik, ugyanis hétfőn már több felhő lesz az égen, valamelyest nagyobb lesz a záporok esélye, sőt időnként még a szél is lengedezhet. A változás nem hatalmas, de az utóbbi napos, száraz napokhoz képest nem is elhanyagolható...

OMSZ: 2021. szeptember 11. 15:29

Nincs sok változás

Tart még a nyárutó, hűvösek a hajnalok, melegek a délutánok, nagy a napi hőingás. A földekre már elkéne a kiadós eső, de erre még várnunk kell. Mutatjuk mikor prognosztizálható változás.

OMSZ: 2021. szeptember 10. 15:53

Őszi anticiklon

Továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat, folytatódik a túlnyomóan derült, száraz idő.

OMSZ: 2021. szeptember 9. 14:55

Az unalom kora

A magasnyomás nem tágít, így továbbra sem várható érdemi változás az időjárásunkban.

Cikkek száma: