2024. július 18. csütörtök
Meteorológiai Adattár

INGYENES, SZABADON FELHASZNÁLHATÓ METEOROLÓGIAI INFORMÁCIÓK

Az Európai Uniós irányelveknek megfelelően, Magyarország Kormánya által biztosított források lehetővé tették az Országos Meteorológiai Szolgálat számára, hogy 2021. január 1-jétől megvalósítsa hazánkban a nyílt meteorológiai adatpolitikát. Ennek értelmében az OMSZ az odp.met.hu nyílt adatszerveren keresztül, a Meteorológiai Adattárban ingyenesen és szabadon felhasználhatóan rendelkezésre bocsátja megfigyelési és mérési adatait, az OMSZ által futtatott modellek előrejelzéseit, egyéb időjárási és éghajlati információit. Az adatok, információk folyamatosan frissülnek, miután befejeződtek a szükséges – az OMSZ minőségirányítási rendszere által előírt – adatellenőrzések, utófeldolgozások.

Az Adattárban rendelkezésre álló adatok és információk értelmezését, felhasználását leírások segítik. Az Adattár nem teljes, archív adatokkal történő feltöltése folyamatban van.

A Meteorológiai Adattárban található adatokkal, információkkal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az odp@met.hu email címre várjuk.