2021. szeptember 28. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.09.29. szerda éjfélig

Kedden késő délutánig a záporok mellett délkeleten esetleg még zivatar is előfordulhat.

Estétől, illetve szerdára virradó éjszaka a Dunántúlon és az Alföld déli részén helyenként sűrű köd képződhet, majd délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Szerda délután nyugaton, este, késő este általában a Dunántúlon kissé labilizálódik a légkör. Az eső, zápor mellett egy-egy zivatar főként az Alpokalján és délnyugaton alakulhat ki.

2021.09.28. 09:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. szeptember 28. 10:12 (08:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.