2024. február 26. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.02.26. hétfő éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Megj.: Éjszaka az Alföld középső területein és az Északi-középhegységben a záporok mellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A főváros tágabb környezetében és az északnyugati területek kivételével a Dunántúlon, valamint a Duna vonalának környezetében többfelé képződhet foltokban köd, ami hétfőn a reggeli, délelőtti órákban feloszlik.

2024.02.25. 19:44 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. február 25. 19:52 (18:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.