2024. március 1. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.03.02. szombat éjfélig

Ma estétől szombat reggelig a Nyugat-Dunántúlon kiterjedt, tartósabb köd képződhet, mely a kora délelőtti órákra várhatóan mindenütt feloszlik.

(Megj.: Ma késő este, valamint szombaton a déli, kora délutáni órákban a Dunántúlon nincs kizárva, hogy egy-egy előforduló záporból akár bedörrenjen.)

2024.03.01. 18:05 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. március 1. 18:12 (17:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.