2023. március 24. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.03.25. szombat éjfélig

Pénteken kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Szombaton az érkező hidegfronttal akár már péntek éjszaka, szombat hajnalban is megdörrenhet az ég (elsősorban a Dunántúlon és északkeleten), majd napközben egyre nagyobb területen labilizálódik a légkör, így a záporok mellett egy-egy zivatar továbbra is kialakulhat.

(Megjegyzés: péntek délután, este az Alpokalján, északnyugati határnál kissé labilizálódik a légkör, de zivatarra minimális az esély.)

2023.03.24. 18:06 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. március 24. 18:12 (17:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.