2021. augusztus 2. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.08.03. kedd éjfélig

Ma napközben a három északkeleti megyében alakulhat ki néhány zivatar, amelyeket intenzív csapadék (10-25, esetleg > 25 mm), esetleg jégeső (jellemző jégméret < 2 cm) és erős vagy viharos (50-75, kis eséllyel > 75 km/h) szél kísérhet. Éjszaka a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy gyenge zivatar. Kedd napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, legjobb eséllyel a nyugati, délnyugati megyékben fordulhat elő zivatar elszórt jelleggel (maihoz hasonló, általában nem heves kísérő jelenségekkel).

2021.08.02. 09:53 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. augusztus 2. 09:56 (07:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.